Festival aktivnega staranja v Zagorju

Festival aktivnega staranja v Zagorju

  • 06.09.2017
  • V soboto, 16. septembra se bo v Zagorju ob Savi odvil prvi dogodek v sklopu projekta Festival aktivnega staranja.

Osrednji namen dogodkov v sklopu projekta Festival aktivnega staranja je skozi delavnice, predavanja in brezplačno vadbo nagovoriti starejše in jih povabiti v redno telesno aktivnost.

V sklopu projekta se bodo po celi Sloveniji odvilo več eno-dnevnih dogdokov s poudarkom na ozaveščanju preko brezplačnih teoretično-praktičnih vsebin, ki bodo namenjene odraslim in starejšim.

Festival aktivnega staranja bo v Zagorju del regijskega dogodka Zasavsko-Posavske regije. Odijal se bo v soboto, 16. septembra med 9.00 in 12.00 uro v športni dvorani Zagorje.

Za udeležence pripravljajo meritve pritiska in sladkorja v krvi, ki jih bodo izvedli ob pomoči dijakov tamkajšnje srednje zdravstvene šole. Sledi predavanje na temo pomena gibalnih aktivnosti za starejše generacije ter predstavitev nordijske hoje. Zadnji del srečanja pa bo namenjen predstavitvi društva Šola zdravja in praktični delavnici jutranje telovadbe 1000 gibov.

Organizatorji dogodka so ŠD Izlake, društvo Šola zdravja in Zavod za šport Zagorje. Na dogdodek vabijo vse, ki jih omenjena tematika zanima, predvsem starejše ter tudi vaditelje in športni kader, ki dela na področju vadbe starejših. Športna oprema je obvezna.

Več informacij o programu je na voljo TUKAJ.