Projekt Veter v laseh uspešen na razpisu MZ

Projekt Veter v laseh uspešen na razpisu MZ

  • 01.08.2017
  • Na Športni uniji Slovenije smo na javni razpis za sofinanciranje programov na področju prehrane in telesne dejavnosti za zdravje za leta 2017, 2018 in 2019, ki ga je Ministrstvo za zdravje objavilo v aprilu, uspešno kandidirali s projektom Veter v laseh.

Namen razpisa je sofinanciranje programov za izvajanje ukrepov Nacionalnega programa za prehrano in telesno dejavnost za zdravje 2015-2025, za leta 2017, 2018 in 2019, s ključnim ciljem izboljšati prehranjevalne in gibalne navade ter zaustaviti in zmanjšati trend naraščanja telesne mase prebivalcev Slovenije.

Omenjena sredstva so namenjena nadgradnji že uveljavljenega projekta Športne unije Slovenije. V sklopu projekta bomo zagotovili brezplačno vadbo za otroke in mladino, izvedli eno in več dnevne dogodke za otroke, mladostnike in družine ter številna predavanja in delavnice z namenom osveščanja o zdravem življenjskem slogu. Za spodbujanje gibanja med mlajšimi bo pripravljena športno spominska knjiga ter posebej v ta namen vzpostavljena spletna stran z naborom raznovrstnih športno-gibalnih iger.

Z izvajanjem dejavnosti smo že pričeli, k sodelovanju na posameznih aktivnostih projekta pa bomo poleg zunanjih strokovnjakov povabili članice ŠUS in ostale organizacije, ki izvajajo športne programe za otroke in mladino.