70. let športnega društva Partizan Koper

70. let športnega društva Partizan Koper

  • 24.04.2023
  • Ta konec tedna so v ŠD Partizan Koper obeležili že svojo 70. letnico delovanja. Slovesnost z bogatim športnim in spremljevalnim programov so pripravili na OŠ Antona Ukmarja v Kopru. Dogodka se je v imenu Športne unije Slovenije udeležil podpredsednik Patrik Peroša.

ŠD Društvo Partizan Koper je eno najstarejših društev v MO Koper, ki neprofitno izvaja programe športne rekreacije. Čeprav ustanovitveni akti segajo v oktober leta 1952, je društvo uradno pričelo z delovanjem 22. 4. 1953. Kot poudarja predsednik društva, Stojan Prinčič si v društvu predvsem želijo nuditi občankam in občanom vseh starosti možnosti zdravih športno rekreativnih dejavnosti in druženja. V društvu je tako aktivnih kar devet sekcij.

Praznovanje so pospremili z uradnim delom in športnimi igrami v odbojki, košarki, namiznem tenisu, plesnimi nastopi in zdravo vadbo. Dogodka se je udeležil podpredsednik ŠUS, Patrik Peroša, ki je predsedniku društva podelil posebno priznanje. V svojem govoru se je zahvalil vsem članicam in članom za ves trud in predanost, ki ju vlagajo za bolj zdravo prihodnost naše skupnosti in jim zaželel, naj se njihovo delo še dolgo nadaljuje.

70. let športnega društva Partizan Koper