Otvoritev spominske plošče

Otvoritev spominske plošče

  • 17.11.2022
  • Na pobudo Zveze športnih društev Polzela so včeraj slovesno otvorili spominsko ploščo na objektu Športnega društva MAT.

Zgodovina je nekaj, na kar smo in moramo biti ponosni. S tem vodilom so v Zvezi športnih društev Polzela pozdravili včerajšnjo otvoritev spominske plošče na objektu Športnega društva MAT.

Kot poudarjajo v Zvezi športnih društev Polzela, so želeli, da je jasno zapisano, kdaj in kdo so bili ljudje, ki so ustvarjali takratno obdobje. Objekt je leta 1936 zgradilo Sokolsko društvo Partizan, po drugi svetovni vojni pa ga je prevzel TVD Partizan. Z izgradnjo objekta so bili položeni temelji za razvoj telesne kulture in športnih aktivnosti na Polzeli. Leta 2003 je objekt kupilo Športno društvo MAT, ki od takrat nadaljuje z druženjem in športnimi aktivnostmi v stavbi.

Predsednik društva MAT, Mitja Turnšek je povedal, da je njegova glavna vizija švic-znoj za uspeh in vodilo v življenju. Gosta, podžupan Miloš Frankovič in generalni sekretar Športne unije Slovenije, Jani Ovsenik pa sta v nagovoru poudarila pomembnost takšnih dogodkov za naslednje rodove.


Otvoritev spominske plošče MAT