Brezplačne športne počitnice za otroke v Gozdni šoli Mozirje!

Brezplačne športne počitnice za otroke v Gozdni šoli Mozirje!

  • 09.08.2022
  • Športna unija Slovenije že vrsto let organizira in financira športne počitnice za otroke. Tudi v letošnjem poletju je 18. otrokom brezplačno omogočila uživanje v prečudovitem objemu narave v Gozdni šoli Mozirje.
Tabor je organizirala v sodelovanju z lokalnim športnim društvom Team iz Mozirja, ki je pripravilo celoten program in ga s svojimi vaditelji brezhibno izpeljalo. Potekal je pod budnim očesom vodje Jake Zajška v terminu od torka do sobote (2. – 6. avgust). Pester program je bil poln številnih športnih in družabno-zabavnih aktivnosti. Otroci so se preizkušali v različnih športnih panogah (nogomet, košarka, badminton, odbojka, med dvema ognjema...), kopali v reki Savinji, uživali v vodnih igrah brez meja, se zabavali ob pantomimi ter večernem disku, obiskali Koruzni labirint in si ogledali čudoviti Mozirski gaj. Enega od dni so bili deležni tudi obiska vojakov iz Slovenske vojske, ki so jim predstavili vojaško opremo in orožje.
 
Glavni namen tabora je bil otrokom, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov tega ne bi bili deležni, omogočiti počitnice s poudarkom na športnih aktivnostih, gibanju, medsebojnemu druženju, tesnem stiku z naravo, predvsem pa brez telefonov in drugih tehnoloških naprav. Otroci so imeli tekom počitnic tudi različne zadolžitve in naloge, da so se navadili nekaterih osnov reda in organizacije.
Posebna zahvala gre Rotary klubu Velenje, ki je za izvedbo počitnic prispeval veliko finančno donacijo in Medobčinski zvezi prijateljev mladine velenje, ki je pomagala pri oskrbi otrok. Zahvala tudi Športni zvezi Velenje za pomoč pri koordinaciji.