27. svetovni kongres športa za vse

27. svetovni kongres športa za vse

  • 11.06.2022
  • OKS-ZŠZ in Športna unija Slovenije med 8. in 12. junijem v Grand hotelu Bernardin v Portorožu gostita 27. TAFISA Svetovni kongres, kjer so se zvrstili številni domači in tuji strokovnjaki in akademiki.
Predstavili so svetovne smernice in trende na področju športa za vse, moč športa danes in jutri, govorili o sodobnih pristopih in primerih dobrih praks, ki uspešno spodbujajo gibalno nedejavne. Tema pogovora je bila tudi vloga mednarodnih športnih zvez pri razvoju športa mladih, uspešna uporaba sodobne tehnologije v šport ter številne druge zanimive teme.

V sklopu kongresa so podelili najvišje nagrade TAFISA – nagrade Jürgen Palm Awards – posameznikom, ki so pomembno in dolgoletno prispevali na področju mednarodnega športa za vse in telesne dejavnosti. Med prejemniki nagrad je bil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Njegovo častno pokroviteljstvo na 27. svetovnem kongresu TAFISA v Sloveniji ponazarja njegov pomemben prispevek k Športu za vse v Sloveniji in svetovnemu gibanju Šport za vse nasploh. V času njegovega predsedovanja je Slovenija postala prva država v Evropi, ki ima državni praznik, posvečen športu, kar priča o položaju Slovenije kot vodilne v športu za vse in vzor drugim državam na celini.

V petek 10. junija je bila popoldne na sporedu generalna skupščina, ki je bila hkrati tudi volilna. Za mesto novega predsednika sta kandidirala prvi podpredsenik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik in generalni sekretar TAFISA Wolfgang Baumann. Mag. Janez Sodržnik je na skupščini od kandidature odstopil in tako je novi predsenik TAFISA postal g. Baumann, medtem ko Sodržnik ostaja član izvršnega odbora TAFISA.
 
Vir: olympic.si