MTB Slavnik je kljub oblakom privabil dobrih 450 tekmovalcev!

MTB Slavnik je kljub oblakom privabil dobrih 450 tekmovalcev!

  • 24.05.2022
  • Po dveh letih koronskega premora je dogajanje v neokrnjeni naravi pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja v soboto, 8. maja 2022, znova oživel MTB Slavnik. Največji rekreativni gorsko-kolesarski maraton v Sloveniji je privabil več kot 450 tekmovalcev.

Dogajanje na MTB Slavniku se je začelo že na predvečer, 7. maja, z brezplačnimi vodenimi ogledi Mitskega parka in jame Dimnice, »Pasta party« in zabavo. Za odlično vzdušje in dobro družbo ter polne želodčke so tudi letos poskrbeli predstavniki lokalnih društev: Mladine iz Markovščine, Občine Hrpelje-Kozina in Turističnega društva Rodik, ki so vihteli kuhalnice v bakrenih kotlih. Ob Vaškem domu Hrpelje je bilo poskrbljeno tudi za dobro ohlajeno pijačo, odlično kavo in sladoledne užitke.

Naslednji dan so sledila tekmovanja in preizkušnje, katerih se je udeležilo več 450 udeležencev, ki so se pomerili na 9, 29, 50 in 80 kilometrskih preizkušnjah. Najmlajši tekmovalci so se preizkusili na zabavni preizkušnji na Mini MTB poligonu. Vsi rezultati in ostale informacije so objavljeni na povezavah https://www.mtbslavnik.si/ in Protime.si. Izpostaviti gre dve posebni nagradi – prejela sta jih najstarejši udeleženec, ki je štel kar 78 let in najmlajša udeleženka, ki je štela rosnih 11 let. Oba tekmovalca sta se preizkusila na razdalji 29 kilometrov.

Dogodek MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori PGD Materija in Mestne občine Koper ter sponzorjev, po katerih so poimenovane posamezne trase.