ŠUS Eurofitness v svet fitnesa prinaša novost - vadbo na recept

ŠUS Eurofitness v svet fitnesa prinaša novost - vadbo na recept

  • 09.03.2021
  • ŠUS Eurofitnes center prvi v Evropi opremljen z najsodobnejšo fitnes opremo, podprto z mobilno aplikacijo, ki bo poskrbela za spremljanje rezultatov, nasvete in motivacijo strank. Tovrstno vadbo so poimenovali "vadba na recept".

Po desetih letih delovanja se je ljubljanski ŠUS Eurofitness, čigar lastnika sta podjetje UBAEFITNESS iz Barcelone in Športna unija Slovenije, odločil za konkretno prenovo. Svoje prostore v športnem centru na Vodnikovi ulici v Šiški so opremili z najsodobnejšo fitnes opremo, jih povezali z mobilno aplikacijo in tako postali prvi fitnes v Evropi, kjer vas na treningih spremlja tovrstna tehnologija znamke BH fitness iz Španije. Tovrstno vadbo so poimenovali vadba na recept.

Z zaslonom na dotik, ki olajša navigacijo in s popolnoma prilagojeno programsko fitnes opremo, vadba v fitnesu dobiva povsem nove, večdimenzionalne razsežnosti. Vse, kar je potrebno, je le, da si uporabniki pametnih telefonov naložijo aplikacijo, ustvarijo svoj profil in njihovo športno potovanje se lahko prične.

»Program je zasnovan tako, da spremlja posameznikovo izbiro treningov, njegove rezultate, števec kalorij, izbere lahko najboljšo možnost za dosego cilja, od prednastavljenih programov do preizkusa telesne pripravljenosti, lahko pa določi cilj tudi povsem glede na svoje potrebe. Naprava mu na podlagi izbire nato določi trening, ga spodbuja k dosegu cilja, meri rezultat in spremlja napredek. Shranjeni podatki o vadbi in posameznih vajah posameznika motivirajo k izboljšanju rezultata na zabaven in lahkoten način, zato menim, da bo tovrstna novost v sveta fitnesa zelo dobrodošla,« je povedal Gerardo Zapater iz podjetja BH Fitness, na nedavnem obisku v Sloveniji, kjer so premierno odprli prvi fitnes v Evropi z njihovo nadgrajeno programsko opremo.

Podobnega mnenja je tudi Toni Llop, direktor Eurofitness verige, kjer imajo prvi možnost testirati delovanje nove, nadgrajene fitnes opreme. »Kljub temu, da imamo v Barceloni več kot 30 fitnes centrov, smo se za investicijo v nov program in opremo odločili v Sloveniji, pri našem partnerju ŠUS Eurofitnessu, ki praznuje deseto obletnico delovanja. Slovenija kot manjši trg, se nam zdi super izhodišče, da vidimo kako bo nov program sprejet med uporabniki, kje ga lahko še izboljšamo in popravimo, v bodoče pa ga imamo namen vpeljati tudi v centrih v Španiji

Da bi nova tehnologija predstavljala konkurenco za delo osebnih fitnes trenerjev se ni za bati. Kvečjemu nasprotno, Gregor Pečovnik, direktor ŠUS Eurofitnessa v BH fitness tehnologiji vidi podporo njihovemu delu. »Osebni trenerji in fizioterapevti bodo imeli boljši pregled nad vsemi vadbenimi procesi, kakor tudi nad rezultati. Še vedno bodo prisotni saj se osebnega pristopa ne da povsem nadomestiti z aplikacijo, tako da verjamem, da se bo osebni stik le še nadgradil. Trenerji bodo uporabnikom lahko predpisali vadbo na recept – vadba na recept je oblika gibalne aktivnosti, kjer vadeči s pomočjo mobilne aplikacije Loop dobijo natančna personalizirana navodila, kako izvajati vaje za optimalne rezultate in skladno s svojo telesno pripravljenostjo ter zdravstvenim stanjem. Vadbo je možno izvajati in nadzirati na kardio napravah in trenažerjih, v naravi ali pa kar doma. Pred oblikovanjem vadbe na recept se vadeči testirajo z Evropsko baterijo testov European Fitness Badge in opravijo posvet s strokovnjakom. Vadeče bomo lahko povezali v skupine, organizirali tekmovanja med njimi, jih dodatno spremljali na vsakem koraku ter v primeru ponovnih omejitev zaradi epidemij, vzdrževali nenehen stik in jim nudili pomoč pri treningu. Veseli me, da imamo v verigi Eurofitness prvi možnost preizkusiti nove integrirane naprave in aplikacijo, verjamem, da jih bodo z navdušenjem stestirale tudi naše stranke.«