Predsednik ŠUS gost na RTV SLO 1

Predsednik ŠUS gost na RTV SLO 1

  • 08.12.2020
  • V času epidemije covid-19 je izvajanje športne dejavnosti močno omejeno. Profesionalni in poklicni športniki sicer lahko trenirajo z določenimi omejitvami, povsem drugače pa je na področju rekreativnega športa.

Prispevku o tem, kako so ukrepi v času koronavirusa posegli v rekreativni šport, tako z vidika omejevanja izvajanja kot gospodarskih in finančni posledic, ki jih čutijo izvajalci športno rekreativnih programov, smo lahko prisluhnili v današnjih poročilih ob 17.00 na RTV SLO 1.

Gost novinarke Katarine Braniselj je bil predsednik ŠUS, Dejan Crnek. Predsednik je med drugim poudaril, da je Športna unija Slovenije kot vodila organizacija na področju športa za vse že v prvem obdobju korona krize podala predloge in smernice, kako omogočiti nadaljevanje izvajanja programov športno rekreativne vadbe za vse starostne kategorije. Izpostavil je zaskrbljujoče podatke o upadu fizično gibalnih sposobnosti otrok, kot posledico ukinjanja programov športno rekreativnih vadb in neaktivnega preživljanja prostega časa.

Medtem ko drugod po svetu, kot na primer v Veliki Britaniji, na Irskem, na Portugalskem in v Avstraliji, že odpirajo fitnes centre, se pri nas fitnes centri, športna društva in samozaposleni na področju športa, soočajo z vedno večjo gospodarsko in finančno krizo. 

Celotnemu prispevku lahko prisluhnete TUKAJ.