Evropski teden športa obeležili z novim praznikom in brezplačnimi testiranji po Sloveniji

Evropski teden športa obeležili z novim praznikom in brezplačnimi testiranji po Sloveniji

  • 30.09.2020
  • V evropski teden športa (23. do 30. 9.2020) smo letos vstopili bogatejši za nov državni praznik – dan slovenskega športa. Osrednja prireditev se je odvijala na Trgu republike, kjer je bil postavljen največji športni poligon s pestro paleto vadb in dejavnosti za vse starosti.

Navzoče so pozdravili tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ (Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez) mag. Janez Sodržnik in trojica, ki je zaslužna, da je natanko 20 let nazaj na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna.

Sprejema pri predsedniku države Borutu Pahorju, ki je potekal ob dnevu slovenskega športa, sta se poleg prvega podpredsednika OKS-ZŠZ mag. Janeza Sodržnika udeležila tudi predsednik Športne unije Slovenije Dejan Crnek in predsednica Strokovnega sveta ŠUS dr. Maja Pajek. Slednja je bila tudi gostja v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer je besede tekla prav o bližajočem se prazniku in športni aktivnosti Slovencev. Prispevek si lahko pogledate TUKAJ.

Ta dan so po celotni Sloveniji potekali številni športno rekreativni dogodki za vse starosti. Naša ekipa se je odpravila v Mursko Soboto, v sklopu dogodka praznik športa ob Soboškem jezeru smo za starejše in mlajše udeležence izvedli testiranje telesne pripravljenosti European Fitness Badge. Posnetek, ki ga je ob tem pripravila Televizija AS si lahko pogledate TUKAJ.

Torek, 29. septembra pa smo namenili starejšim. Dogodek Aktivni dan starejših smo pripravili v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Društvom šola zdravja. Na 12 lokacijah po Sloveniji smo izvedli brezplačna testiranja telesne pripravljenosti za starejše, ki se jih je udeležilo okoli 200 posameznikov. Pri izvedbi testiranj je sodelovalo kar 30 inštruktorjev iz vrst vaditeljev in kineziologov, ki so se za izvedbo testa European Fitness badge usposobili pri nas.

Vsi dogodki so bili izpeljani uspešno, prav vsem vaditeljem in članom Društva šola zdravja pa se za sodelovanje lepo zahvaljujemo!

Dan slovenskega športa in Aktivni dan starejših