Športni objekt v Zagorju dobil novo podobo

Športni objekt v Zagorju dobil novo podobo

  • 02.09.2020
  • V soboto 29.8.2020 je bil v Zagorju ob Savi vesel dan športa in športne rekreacije, saj so člani društva ŠD Izlake slovesno otvorili prenovljene prostore TVD Partizana Zagorje.

Objekt, ki je svojo otvoritev doživel v letu 1910, je junija letos praznoval 110 obletnico. Kot je v uvodnem govoru izpostavil predsednik Športnega društva Izlake in Športne zveze Zagorje, Jernej Kovačič, so člani društva, prostovoljci in donatorji v treh letih opravili približno 800 ur prostovoljskega dela. Rezultat so prenoveljena mala in velika dvorana za vadbo, manši prostori, ki jih bodo v društvu oddajali v najem ter urejena okolica doma.

Slovesnosti sta se kot predstavnika Športne unije Slovenije udeležila predsednik in generalni sekretar, Dejan Crnek in Janez Ovsenik. Med povabljenimi so bili tudi prvi človek športa za vse v Sloveniji in prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, mag. g. Janez Sodržnik, župan občine Zagorje ob Savi, g. Matjaž Švagan ter nekateri prostovoljci Športnega društva Izlake in Športnega društva Tornado.

Zaradi trenutne situacije je bila otvoritev izvedena v manjšem obsegu. Je pa med člani društva že završala ideja, da bodo pravo slovesnost ponovili ob zaključku celovite prenove, kar so s svojimi govori potrdili tudi vabljeni govorci.

Otvoritev objekta TVD Partizan Zagorje