Predstavitev knjige "Gospod Leon Štukelj in Tovarišija"

Predstavitev knjige "Gospod Leon Štukelj in Tovarišija"

  • 04.12.2019
  • V torek, 10. decembra bo na Fakulteti za šport potekala predstavitev knjige "Gospod Leon Štukelj in Tovarišija". Knjiga je izjemen zgodovinski pregled življenja in dela našega največjega olimpionika.

Avtorji knjige, dr. Ivan Čuk, Alenka Puhar in dr. Aleks Leo Vest so v arhivih našli gradivo, ki celovito osvetljuje osebnost Leona Štuklja. Vse dosedanje predstavitve so Leona Štuklja izpostavljale kot telovadca z briljantnimi mednarodnimi uspehi, molk pa je obdajal njegovo profesionalno kariero. Osebna pričevanja, ohranjena v družinskem arhivu, in ostali najdeni arhivski dokumenti zgovorno pričajo o življenjski poti izobraženca, ki je v osebnem dnevniku zapisal: »Naj bodo ti zapiski v spomin na očeta hčerki Lidiji, morda jih bo lahko uporabil tudi kronist, ki bo želel osvetliti košček dobe, ki sem jo doživljal, slednjič pa tudi kot moja poslednja volja in želja.« 

Predstavitev knjige bo 10. decembra ob 18.00 v veliki predavalnici Fakultete za šport. Dogodek bo posvečen stoti obletnici ustanovitve Univerze v Ljubljani.