Seja IO ŠUS v Izlakah

Seja IO ŠUS v Izlakah

  • 08.11.2019
  • V okviru zadnjega snidenja Izvršnega odbora ŠUS 5. novembra v Izlakah so se člani seznanili z uspešnim mednarodnim delovanjem, ki ga ŠUS beleži zadnja leta. Med uspešnejša področja sodi tudi kandidiranje in izvajanje projektov v sklopu razpisov Evropske komisije Erasmus+ sport.

ŠUS je trenutno vpet v implementacijo 4 mednarodnih projektov. Zadnje poročilo rezultatov Erasmus+ sport pa je razveselilo s podatkom, da bo ŠUS sodeloval v 6 novih projektih: Active Ageing Festival, Europe in Action, Physical Literacy for Life, Villages on the Move Go, Social Inclusion Methodology in Critical Areas via Sport, European Fitness Monitoring System. ŠUS se tako uvršča med najbolj uspešne in najbolj zanesljive partnerje na evropski športni mednarodni sceni.

Člani IO so v okviru seje tudi obravnavali poročilo Komisije za pregled in potrditev vlog zemljiškoknjižne uskladitve ŠUS-a ter potrdili še tri takšne uskladitve. Število urejenih oz. zaključenih odprtih primerov se je tako povzelo na deset, kolikor je bilo do sedaj vloženih vlog. Predsednik Dejan Crnek, je izrazil zadovoljstvo, da se je tovrstno področje uspešno uredilo ter tako popravilo zemljiškoknjižno stanje glede na realno stanje, ki se vleče še iz časa nekdanje republike.

V okviru seje je podpredsednik, mag. Patrik Peroša, zaprosil za stališče članov IO glede njegovega opravljanja funkcije podpredsednika in sicer za opravljanje strokovnega dela na slovenskem in mednarodnem prostoru v imenu zveze. Predvsem ga je zanimalo, če še vedno uživa podporo glede na neljubo situacijo, ki se mu je pripetila konec avgusta in je bila medijsko odmevna. Člani IO so v daljši razpravi ugotovili, da ni nobenih utemeljenih razlogov za nezaupanje ali razrešitev ter tako soglasno sprejeli stališče in potrdili zaupnico mag. Patriku Peroši.

V zaključku seje so člani potrdili letošnje prednovoletno srečanje članov ŠUS, ki bo 4. decembra ob 18:18 v prostorih Športne hiše Ilirije. Letošnji program bo še posebno zanimiv, saj bo neobičajen glede na dosedanjo prakso. Uradno vabilo s programom še sledi. Vljudno vabljeni!