Letos akcija European School Sport Day tudi v Sloveniji!

Letos akcija European School Sport Day tudi v Sloveniji!

  • 29.08.2019
  • Sodelujte v mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan, ki bo letos potekal 27. septembra, ki se letos širi v številne države po vsej Evropi, tudi v Slovenijo.

European School Sport Day, ki temelji na uspešnem nacionalnem projektu na Madžarskem, predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. 

Šole in športna društva se lahko pridružijo mednarodni akciji, ki v ospredje postavlja v sedanji družbi enega ključnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga - GIBANJE in ŠPORT! Vabimo šole, da organizirajo šolski športni dan v času Evropskega tedna športa, 27. septembra, in sicer samostojno ali pa v sodelovanju z lokalnimi športnimi društvi. Več informacij o projektu si lahko preberete na spletni strani ESSD, svoj dogodek pa lahko prijavite na povezavi PRIJAVA ŠPORTNEGA DNEVA.

V primeru vprašanj oziroma za dodatne informacije kontaktirajte koordinatorja projekta na e-naslov svg@sportna-unija.si.