Podpis pogodbe o regijski pisarni in podpora akciji Veter v laseh

Podpis pogodbe o regijski pisarni in podpora akciji Veter v laseh

  • 22.05.2019
  • Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v sklopu podpisa pogodbe o delovanju regijske pisarne med Športno zvezo Koper in Olimpijskim komitejem Slovenije podpisal pismo podpore vseslovenski akciji Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.

Včeraj sta prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez mag. Janez Sodržnik in Sonja Poljšak, predsednica Športne zveze Koper v prostorih Mestne občine Koper podpisala pogodbo, s katero bo Športna zveza Koper še naprej opravljala naloge regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan pa je ob tej priložnosti podpisal pismo podpore za sodelovanje v vseslovenski športno-družbeni akciji Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. »Šport ni samo tekmovanje, pomeni tudi zdrav razvoj naših otrok in mladostnikov. Taki projekti ljudi usmerjajo na pravo pot, zato jih podpiram,« je povedal po podpisu.

V Obalno kraški regiji OKS-ZŠZ, ki pokriva občine: Koper, Izola, Piran, Kozina, Ankaran, Divača, Sežana in Ilirska Bistrica je bilo v mandatnem obdobju 2018-22 vodenje regijske pisarne OKS-ZŠZ zaupano Športni zvezi Koper, ki vodenje regijske pisarne tako opravlja že tretji mandat.

Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sledi strategiji olimpijskega komiteja o delovanju na lokalni ravni, saj poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji ter spodbuja k njihovemu proaktivnemu sodelovanju ob zagotavljanju ustreznih sistemskih sredstev za delovanje.

Mag. Sodržnik je pred podpisom poudaril, da imajo regijske pisarne pomembno vlogo, ki jo želijo v prihodnje še okrepiti, tudi tako, da bi jo profesionalizirali z zaposlitvijo osebe. Sonja Poljšak pa se je zahvalila, da je Olimpijski komite Slovenije prepoznal kakovost regijske pisarne.