Brezplačen seminar: Posebnosti telesne vadbe za starejše

Brezplačen seminar: Posebnosti telesne vadbe za starejše

  • 07.05.2019
  • V okviru programa Aktivno staranje bo organiziran seminar Posebnosti telesne vadbe za starejše, ki je namenjen vaditeljem športne rekreacije, ki vodijo vadbo za starejše, in strokovnim delavcem na področju dela s starejšimi.

Prijazno vabimo vaditelje športne rekreacije in strokovne delavce s področja dela s starejšimi (dom za starejše občane, dnevni center aktivnosti za starejše ipd.) na brezplačen seminar Posebnosti telesne vadbe za starejše, ki bo potekal v četrtek, 30.5.2019, od 16:00 do 19:00 v namiznoteniški dvorani na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani (Peričeva 4, vhod zadaj).

Doc. dr. Primož Pori, prof. šp. vzg. bo predstavil osnovne zakonitosti in posebnosti, ki jih je potrebno upoštevati pri vodenju telesne vadbe, namenjene starejšim osebam. Po kratkem teoretičnem uvodu bo seminar temeljil predvsem na praktičnem prikazu značilnosti telesne vadbe in vaj, ki so primerne za starejše.

Število mest je omejeno, zato je obvezna prijava na omenjeni seminar, ki ga Športna unija Slovenije organizira v okviru programa Aktivno staranje. Izpolnjeno prijavnico, ki je dostopna na povezavi PRIJAVA, pošljete na e-naslov as@sportna-unija.si najkasneje do 25.5.2019.

Program Aktivno staranje je v letu 2019 sofinanciran s strani Fundacije za šport ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.