Razpis: sodelujte v programu Slovenija v gibanju

Razpis: sodelujte v programu Slovenija v gibanju

  • 19.04.2019
  • S pomladnimi meseci se poleg lepega vremena pričenja nova sezona programov ŠUS. Vabimo članice Športne unije Slovenije, da se vključijo v nacionalni program Slovenija v gibanju!

Nacionalni program Slovenija v gibanju (SVG), ki združuje športno-rekreativne prireditve in redne vadbe širom Slovenije, je zakorakal v novo sezono. V številnih krajih po vsej Sloveniji se bodo udeleženci lahko preizkusili v raznolikih športnih panogah in preizkusih ne glede na znanje športne panoge in telesen sposobnosti. Dogodki so namenjeni medgeneracijskemu povezovanju, poskrbljeno bo za različno telesno pripravljene osebe z namenom zadovoljiti vse okuse ljubiteljev športa in pritegniti tudi osebe, ki še niso redno telesno aktivne.

Športna unija Slovenije v okviru omenjenega programa poleg sofinanciranja strokovnega kadra in najema športnih objektov lokalnim izvajalcem nudi strokovno, organizacijsko in promocijsko podporo. Za organizatorje in lokalne izvajalce smo pripravili tudi številne ugodnosti, ki jih sproti dopolnjujemo.

Vse ugodnosti in obveznosti organizatorjev so podrobno opisani v razpisu, ki je dostopen na povezavi RAZPIS SVG. Za sodelovanje v programu je potrebno posredovati izpolnjeno prijavnico in obrazce, ki so dostopni na tej povezavi: PRIJAVA.

Aktiven življenjski slog z vsakodnevno telesno dejavnostjo opazno pozitivno vpliva tako na telesno kot psihično zdravje posameznika. Zanemarljivo ni niti dejstvo, da je šport tudi vse bolj pomemben dejavnik socialnega življenja človeka in sodobnih družin. Športna unija Slovenije izvaja omenjeni program z namenom spodbuditi Slovence k redni telesni vadbi za krepitev zdravja, sočasno pa lokalnim izvajalcem športno rekreativnih dogodkov in rednih vadb olajšati organizacijo in izvedbo omenjenih aktivnosti, s čimer se viša tako množičnost kot kvaliteta le teh.

Športni rekreativci lahko v že uveljavljenem spletnem koledarju športnih dogodkov www.slovenijavgibanju.si izberejo športno aktivnost zase ali za svojo družino, saj pester nabor prireditev in vadb nudi bogato izbiro za prav vse okuse in različno telesno pripravljene posameznike. Prednost koledarja je v tem, da podaja informacije o raznovrstnih športnih dogodkih po vsej Sloveniji, s čimer ponuja posamezniku oziroma družini možnost zanimivega športnega izleta in udeležbe na lokalni prireditvi na drugem koncu Slovenije, ki je do sedaj še niso poznali.

POVEZANI V GIBANJU – pridružite se nacionalnemu programu Slovenija v gibanju!

Dodatne informacije o akcijah Move Week in European Fitness Day so dosegljive na povezavi: MEDNARODNE AKCIJE.