Predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane

Predavanje o pomembnosti telesne dejavnosti in prehrane

  • 21.03.2019
  • Redno gibanje je pri otrocih zelo pomembno, saj zelo vpliva na njihov razvoj. Če otroku gibanje predstavimo skozi igro, mu pomagamo, da gibanje sprejme kot zabavo, s čimer ga obenem dodatno motiviramo.

Na Športni uniji Slovenije v letošnjem letu nadaljujemo z brezplačnimi predavanji za starše, ki potekajo pod naslovom Pomembnost telesne dejavnosti in prehrane na celostni razvoj malčka, otroka in mladostnika. Predavanja se v sklopu projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti odvijajo na osnovnih šolah, v vrtcih in športnih društvih.

Obdobje otroštva je nenadomestljivo - kar otrok v zgodnjem otroštvu zamudi, tega kasneje žal ni mogoče nadoknaditi. Zato je smotrno otroka spodbuditi k različnim dejavnostim in mu gibanje predstaviti na pozitiven način, pravita predavateljici dr. Maja Pajek, prof. šp. vzg, ter dr. Vedrana Sember, prof. šp. vzg.

V ponedeljek, 11.3.2019 je predavanje potekalo na Osnovni šoli Danila Lokarja v Ajdovščini. Predaval je izr. prof. dr. Jernej Pajek, dr.med., sprecialist nefrolog, specialist internist. Predavanja se je udeležilo 90 staršev, ki so z zanimanjem sledili predavanju. Na koncu se je razvila zanimiva razprava glede pomembnosti gibanja in prehranjevanja.

Pozitiven odziv smo zabeležili tudi na ostalih šolah. NA OŠ Križe se je predavanje odvilo v ponedeljek, 18. marca. Na OŠ Cerknica smo izvedli kar tri predavanja; 12.3. na matični šoli, 14.3. in 19.3. pa še na podružnicah Grahovo in Begunje. 

V prihodnjih tednih bomo s predavanjem gostili na številnih osnovnih šolah. Seznam dogovorjenih predavanj je na voljo TUKAJ.

Projekt socinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.