Objavljamo razpis Veter v laseh 2019

Objavljamo razpis Veter v laseh 2019

  • 20.02.2019
  • Športne organizacije, društva in šole vabimo k sodelovanju v že 24. izvedbi projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Razpis za izvajalce je odprt do 31. oktobra.

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom S športom proti zasvojenosti odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje.

V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti. Del aktivnosti so tudi akcije urejanja in vzdrževanja zunanjih prosto dostopnih športno rekreativnih površin.

V projekt se v 2019 lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, katere del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin in/ali
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike, katerega del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin.

Postopek prijave:

  1. V primeru izvedbe enodnevnih ali večdnevnih dogodkov: izvajalecv najkasneje tri (3) tedne pred izvedbo dogodka vpiše svojo aktivnost v SPLETNI OBRAZEC. Vpis vključuje kraj in čas izvedbe dogodka, predvideno število udeležencev in prostovoljcev, kratek opis programa ter kontaktne podatke izvajalca.
  2. Ob prijavi morate označiti sodelovanje »Prijava v projekt Veter v laseh« in izpolniti obvezna polja.
  3. Strinjati se morate s splošnimi pogoji sodelovanja, ki vključujejo tudi obveznosti izvajalca in dogovor o sodelovanju.
  4. V primeru izvedbe brezplačne vadbe: izvajalec najmanj tri (3) tedne pred začetkom izvedbe programa podatke pošlje po e-pošti na naslov vetervlaseh@sportna-unija.si. Opis vključuje termin in lokacijo izvedbe vadbe, komu je vadba namenjena, kaj vključuje ter kontaktne podatke vaditelja oziroma odgovorne osebe za izvedbo.
  5. Ob prijavi dogodka v spletni koledar boste prejeli avtomatsko sporočilo s povezavo do pogodbe, ki jo dopolnite s podatki izvajalca, terminom in lokacijo izvedbe programa ter jo podpisano in ožigosano vrnete po navadni ali elektronski pošti na naš naslov oziroma na vetervlaseh@sportna-unija.si

Predviden sklad za izvajalce znaša 25.000 EUR, sestavljajo ga materialna in finančna sredstva. Sredstva bodo na voljo do porabe sklada. Sofinanciranje bo izvedeno zgolj ob pravilni in pravočasni prijavi dogodka ter izpolnitvi vseh dolžnosti izvajalca.

Razpis traja od 20.2.2019 do 31.10.2019. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Več informacij je na voljo v RAZPISU.

Za vse dodatne informacije se obrnite na koordinatorja Aleša Ošljaka (vetervlaseh@sportna-unija.si, 031 319 883).

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.