Budimpešta gosti MOVE kongres

Budimpešta gosti MOVE kongres

  • 14.10.2019
  • Mednarodna organizacija za šport in kulturo, ISCA skupaj z madžarskimi partnerji med 16. in 18. oktobrom v Budimpešti organizira deveti MOVE kongres.

MOVE kongres je mednarodni dogodek, ki je v osnovi namenjen področju športa za vse in telesni dejavnosti, odvija pa se vsaki dve leti. Po oceni organizatorjev naj bi na kongresu ssodelovalo okoli 500 udeležencev iz celega sveta, s čimer bo kongres v Budimpešti največji do sedaj.

Pričakujemo lahko govorce, predavatelje in strokovnjake s področja zdravja, športa, izobraževanja, mednarodnih odnosov in urbanističnega načrtovanja, ki bodo skupaj iskali načine prepletanja in sodelovanja z namenom promocije telesne dejavnosti.

Predsednik madžarske univerze in športne zveze Gábor Balogh je gostovanje MOVE kongresa v Budimpešti ocenil kot odlično priložnost za promocijo množičnega športa in telesne dejavnosti. Budimpešta namreč v letu 2019 nosi naziv evropske prestolnice športa, mednarodno priznani dogodek kot je MOVE kongres pa lahko pomembno doprinese k promociji telesne dejavnosti in športne rekreacije.

Move kongres se bo odvijal v kongresnem centru v središču mesta. Kongresa se bo udeležila tudi naša ekipa.

informacijam o dogodku lahko sledite na spletni strani https://www.movecongress.com.