ŠRAUFOV SPOMINSKI POHOD

ŠRAUFOV SPOMINSKI POHOD

  • 21.05.2014
  • V soboto, 17. maja je ljubitelje pohodništva v prečudovitem predelu Gorenjske – občini Lukovica - pričakal že 18. Šraufov spominski pohod. Prireditev, ki jo vsako leto pripravijo v ŠD Krašnja, sta se udeležili tudi naši sodelavki, Mojca in Špela, ki sta bili nad doživetjem, naravo in organizacijo seveda navdušeni.
o sva z Mojco malo pred šesto uro zjutraj prispeli v Krašnjo, se je že kar nekaj pridnih pohodnikov podalo na pot. Kmalu za tem, ko so naju organizatorji ŠD Krašnja lepo sprejeli in nama predali kontrolne lističe, sva se na pot podali tudi sami. Razgibana trasa je bila skrbno označena, vila pa se je tako navkreber kot navzdol, vmesne ravnine pa smo udeleženci po želji izkoristili - za tek ali počitek, predvsem pa za občudovanje narave. 

 

Udeleženci smo lahko izbirali med krajšim (16 kilometrov) in daljšim (27 kilometrom) pohodom. Na petih kontrolnih točkah, kjer smo ožigosali svoje kontrolne lističe, smo se lahko vsi, predvsem pa tisti, ki smo se na pot podali brez nahrbtnikov, tudi okrepčali. Pri baru Pod lipo, kjer se je z zadnjim žigom naš pohod končal, je vsak izmed udeležencev prejel topel obrok in spominski obesek. Za boljše vzdušje je poskrbel ansambel Novi sosedje, prireditev pa sta obiskala tudi Marija in Andrej Štremfelj. 

Pohod je bil vključen v projekt Slovenija v gibanju ali ˝Hodim. Hodiš? Hodiva? Hodimo!˝, ki širom Slovenije zajema raznolike pohodniške in treking prireditve.