USPEŠNA IZVEDBA VSESLOVENSKEGA ŠPORTNO DRUŽABNEGA FESTIVALA

  • 09.10.2012
  • Festival, ki je potekal kot zaključek športno družbene akcije: VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ODVISNOSTI in se je odvijal v času tedna otroka v številnih slovenskih krajih (Ljubljana, Domžale, Jesenice, Murska Sobota, Tržič - Križe, Kidričevo - Cirkovce, Hrastnik, Šentjur, Škofja Loka), pod sloganom: S ŠPORTOM ČEZ DAN BREZ TELEVIZIJE IN RAČUNALNIKA je bil zelo pozitivno sprejet med mladimi in tudi tistimi malo manj mladimi, ki so jih pospremili na številna igrišča in se skupaj z njimi preizkusili v različnih športnih nalogah.

    Lokalni organizatorji so (ŠD ŠENTVID – LJUBLJANA, ŠD ZADVOR, ŠD CIRKOVCE, ZAVOD ZA ŠPORT DOMŽALE IN ŠAD MAVRICA, SŠD TRŽIČ, DŠR MURSKA SOBOTA, KRC HRASTNIK, ZAVOD ZA ŠPORT JESENICE, OBČINA ŠKOFJA LOKA, ŠŠD SPORT ŠENTJUR ter JAVNI ZAVOD ŠPORTNI IN MLADINSKI CENTER PIRAN) poskrbeli, da je več kot 3500  mladih sproščalo svojo energijo na ZDRAV, DRUŽABEN IN ZABAVEN način.

Prvi vtisi s prireditev so zelo pozitivni in spodbudni.

Menimo, da smo s "prevetritvijo" akcije in programom, ki temelji na ekipnem preizkusu, v okviru katerega se posamezniki skupaj s svojimi sotekmovalci odpravijo na Lov za Vetrom v laseh in zbiranjem točk dosegli naš namen, tako da smo prireditve približali zabavi v in ob gibanju, razigranosti, družabnosti, ekipnemu duhu, povezovanju in vključevanju tistih, ki so sicer manj dejavni.

To smo dosegli s tem, da smo mladim ponudili dogodivščino v preizkusu spretnosti v različnih poligonih (atletskih, igrah z žogo, gimnastičnih, orientacijskih), atraktivnih športih, ki so priljubljeni v posameznem kraju, igrah z improviziranimi pripomočki in obšportnih dejavnostih. Na pot so se napotili z namenom, da obiščejo čim več postaj, se spoznajo s čim več različnimi športnimi prvinami in se ob tem zabavajo.

Skupaj z njimi smo preživeli AKTIVEN TEDEN, v okviru katerega so bile v ospredju ŠPORT, ZABAVA, DRUŽENJE in AKTIVNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA.