SPOROČILO ZA JAVNOST: 1. EKO AVANTURA V SLOVENIJI

  • 23.05.2012
  • majiceVabimo Vas k širitvi infromacije o 1. EKO AVANTURI V SLOVENIJI, ki bo povezala Bohinj, Železnike in Škofjo Loko in v sklopu katere bo potekal tudi Dan Športne unije Slovenije.

    Odvijala se bo 25. in 26. maja v organizaciji ŠPORTNE UNIJE SLOVENIJE in ŠD VAITAPU.

    Rekreativno in zdravo ukvarjanje s športom pomeni zabavno mešanje več športnih panog. Ko se z užitkom rekreiramo, takrat tečemo, kolesarimo, rolamo in veslamo, kadar se nam zljubi in za kar imamo možnosti.

Na pustolovščinah – (adventure race) počnemo vse to skupaj zato, da doživimo nor dan, ki presega naše meje in se zraven lahko še zabavamo in naučimo kaj novega. Predvsem o sebi.

Z Eko avanturo, ki je tudi izobraževalni dogodek, želimo spremeniti odnos in zmanjšati vpliv na okolje, ki ga imamo športne aktivnosti v naravi.

1. EKO AVANTURA V SLOVENIJI je primerna za vsakogar. Udeleženci se bodo pomerili na različnih razdaljah in različnih diciplinah. Za bolj izkušene so na voljo daljše in težje različice, za začetnike pa krajše in bolj zabavne različice.

PAC AVANTURA ponuja 24 urno preizkušnjo preko gozdov in gora. SIMPTOM AVANTURA pa 8 urno različico za začetnike. Tudi tu je potrebno le osnovno znanje vseh športov in nekaj več rekreativne kondicije.

ŠUS EKO AVANTURA v Bohinju bo vsem udeležencem ponudila preko 9 športnih panog, ki se jih bodo lahko udeležili po poljubnem vrstnem redu in v poljubnem tempu. Naloga udeležencev bo, da poizkusijo v določenem času čimveč ponujenih športnih disciplin in odkrijejo kaj novega.

V Škofji Loki in Bohinju, kjer se bo avantura kočala bo sodelovalo preko 15 društev in organizacij, preko 50 prostovoljcev za več kot 200 tekmovalcev in še vsaj poltoliko obiskovalcev in navijačev.

Poleg športa in narave, ki jo ponuja Bohinj bomo poseben poudarek namenili še ekologiji – želimo pokazati, kako pripraviti športni dogodek z minimalnim vplivom na naravo. Zato smo pripravili Eko koncept, vsi udeleženci pa bodo podpisali eko izjavo.

Za dobro vzdušje bo poskrbel Jure Sodja iz TD Bohinj in glasbena skupina DOWN2MUSIC.

Prosimo vas za podporo dogodku z zapisom v vašem mediju in širitvijo informacije med širšo javnostjo.

Več infromacij o dogodku si lahko ogledate na spletni strani prireditve: http://eco-adventure.eu/

 

Sporočilo pripravila: Tine Radinja in Mojca Koligar