OD BESED K DEJANJEM

  • 20.03.2011
  • IMG_0225_Small_CustomPoljudno strokovno srečanje, ki se je odvijalo v soboto 19.3. v organizaciji Športne unije Slovenije in ŠD 3ŠPORT v Kopru, je rodilo veliko novih idej na področju prispevka posameznika in športne organizacije k ohranjanju narave ter zdravega načina življenja.

    Osrednja tema posveta je bila okolju prijazno delovanje športnih organizacij. Tematiko nam je na poljuden način približal naš sodelavec in strokovnjak na tem področju Bojan Stojanovič.

IMG_0124_CustomV okviru predstavitve smo se med drugim seznanili tudi z ukrepi, ki so potrebni za pridobitev Znaka naravi prijazne športne organizacije ter Znaka za organizacijo naravi prijazne športno rekreativne prireditve. Poleg informacij o primernem odnosu do okolja smo pridobili tudi veliko smernic kako do obvladovanja telesne teže, vitalnosti in dobrega počutja. Le te je predstavila soorganizatorka in predsednica športnega društva 3ŠPORT Leni Fafangel.


Kakšne so povezave z lokalnimi strokovnimi ter drugimi delavci v korist promocije in razvoja športa za vse nam je na konkretnih primerih predstavil direktor Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana Božo Dragan. Lahko smo se prepričali, da le te v praksi niso ravno učinkovite in je potrebno ogromno truda in iznajdljivosti za uspešno izvedbo posameznih programov in dogodkov.
IMG_0136_Custom
Uradni del srečanja smo zaključili s podpisom Pisem o nameri za sodelovanje v mreži okolju prijaznih športnih organizacij, s katerim so se predstavniki le teh zavezali, da bodo izvedli serijo okoljskih izboljšav v vsakodnevnem delovanju, s katerimi bodo zmanjšali porabo virov in znova uporabili ali reciklirali večino odpadkov, ki jih proizvedejo na svojem sedežu in/ali v okviru športno rekreativnih prireditev.

IMG_0141_CustomV sklopu posveta smo našo naklonjenost do čistega okolja in športne aktivnosti v praksi izkazali v okviru pohoda in čistilne akcije na Slavnik.  


Pregovor namreč pravi: "Besede mikajo, zgledi vlečejo."

FOTOGALERIJA

FOTOGALERIJA (Breda Krajnc)