SLOVESTNOST OB STOLETNICI TRŽIŠKE SOKOLNICE

  • 12.12.2010
  • DSC00864_CustomV letošnjem letu Tržiška Sokolnica praznuje svojih prvih sto let bogatega športnega življenja.

    Ob visokem jubileju je Splošno športno društvo Tržič priredilo slovesnost, na kateri so se spomnili vseh tistih Tržičanov brez katerih Sokolnice ne bi bilo. Na njej so se zbrali vsi, ki imajo na Sokolnico lepe spomine, vsi, ki še danes pridobivajo nove telesne sposobnosti ter prijatelji, ki jim ni vseeno kaj se stoletno damo dogaja.

Slovesnost je odprla Ambasadorka prostovoljstva v športu za vse, ga. Antonija Marin, ki ji nikoli ni bilo žal časa in sredstev, ki jih je razdajala nadobudni mladini in odraslim.  V Splošnem športnem društvu Tržič pa skupaj z g. Markičem skrbi, da se zgodovina Sokolnice ne bo pozabila. Za to posebno priložnost sta pripravila tudi priložnostno razstavo in popis zgodovine.

DSC00894_CustomPredsednik društva, g. Andrej Kavar, je izrazil zadovoljstvo ob zaupanju vodenja društva in predstavil pomen športnega reda ter Sokolnice za Tržič. Obrazložil je širšo vrednost Sokolnice ter odločitev za postopno, a temeljite prenovo. Verjame, da bo Sokolnica zaživela v tisti podobi, ki jo je imela pred stotimi leti in bo še naprej kljubovala času. V njej pa bodo vadile še mnoge generacije.

Navzoče je pozdravil tudi župan občine Tržič, mag. Borut Sajovic, ki se je spomnil ljudi v Tržiču, ki so znali, vedeli in zmogli. Ohranitev duha sokolstva v Tržiški Sokolnici pa povezal z olimpijsko mislijo: višje, hitreje, močneje in ptico sokol, ki velja za hitro, močno in elegantno ptico.

V imenu Športne unije Slovenije je čestitke Sokolnici in upravnemu odboru izrekel član izvršnega odbora ŠUS, g. Jože Klofutar, ki si je kot član IO prizadeval, da bi postopki za prenos lastništva na SŠD Tržič čim hitreje stekli.

Verjamemo, da bo Splošnemu športnem društvu Tržič z njihovo dobro voljo, prizadevnostjo in prostovoljstvom uspelo narediti vse aktivnosti, ki so si jih zadali.  

FOTOGALERIJA