SPORT CITIZENS FORUM

  • 28.11.2010
  • Forum_-_group_photo_Custom5. Slovenski Forum športa za vse 2010 je bil del Evropskega športnega Foruma za državljane, ki ga je organizirala Mednarodna organizacija za šport in kulturo - ISCA, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije. Potekal je na Bledu od 18. do 21. novembra. Mednarodni forum je zaključna prireditev  evropskega projekta »Šport in kultura v dialogu«, v katerem je partner tudi Športna unija, ki je že vrsto let uspešno aktivna na mednarodnem področju.


Projekt je ambiciozen projekt 10-ih nacionalnih ter mednarodnih organizacij športa in kulture v programu »Evropa za državljane«, ki ga vodi ISCA. Projekt vodi direktni in mednacionalni dialog med državljani v obstoječih evropskih državah in v državah kandidatkah (Makedonija, Hrvaška in Albanija). Dialog je osredotočen na vlogo športa v razvoju civilne družbe in še prav posebej izpostavlja vlogo dobrih praks v Evropi ter neformalno učenje na podlagi teh dobrih praks.

Evropski športni Forum za državljane je pozdravil ustanovitev konstruktivnega dialoga s partnerji na mednarodnem, nacionalnem in lokalnem področju ter poziv Evropske komisije k razvoju dialoga in sodelovanja med športom za vse in civilno družbo na splošno.

»Le skupaj lahko nadaljujemo in spodbujamo moč civilne družbe in promoviramo dialog med športom, kulturo, okoljem in ekonomskim razvojem posameznikov v Evropi in v državah kandidatkah za vključitev v Evropsko Unijo« so zaključili udeleženci Evropskega športnega Foruma na Bledu.

Udeleženci Evropskega športnega foruma iz 33-ih različnih mednarodnih ter nacionalnih organizacij iz 10-ih držav so sprejeli “Deklaracijo športa in državljanstva”, ki jo lahko najdete na: http://www.mydialogue.info/foruminslovenia

 

Več o projektu: http://www.mydialogue.info/