EVROPSKI KONGRES ŠPORTA ZA VSE V FRANKFURTU 20. – 24.10.2010

  • 28.10.2010
  • MMOVE2010_aktivnosti_CustomPo uspešnih Evropskih Kongresih Športa za vse v Portorožu, Barceloni in Kopenhagnu, je letošnji Kongres gostilo mesto Frankfurt. Glavni naslov Kongresa je bil: »Šport za vse in zdravje v strateškem sodelovanju«.  Tema je bila izbrana na podlagi zahtev kolegov, strokovnjakov ter prostovoljcev, ki delajo v sektorju športa za vse in zdravja, z namenom, da kritično pogledajo na razvoj sektorja, medsektorskega sodelovanja in nadaljnega razvoja nacionalnih programov ter strategij.


Kongres je dal posebno noto mreženju med strokovnjaki, partnerji, univerzami, evropskimi institucijami, vladnimi in nevladnimi organizacijami ter nacionalnimi organizacijami športa za vse in zdravja.

MOVE2010_otvoritev_v_mestni_hii_CustomEvropski Kongres je bil tokrat prvič organiziran v sodelovanju dveh največjih ter vodilnih organizacij v Evropi na področju športa, kulture in zdravja: ISCE in TAFISE. Sodelovanje je nakazalo potrebo po nadaljnem sodelovanju in rodilo misel: »Skupaj smo močnejši. Sodelovanje je nujno potrebno za razvoj našega sektorja«.

Kongresa so se udeležili tudi predstavniki Športne Unije Slovenije: Miro Ukmar, Rado Cvetek, Anton Prekar, Vladimir Uršič, Jani Ovsenik in Matjaž Novak.

Matjaž Novak, Direktor marketinga pri Triglav Zdravstveni zavarovalnici je udeležence spodbudil k nadaljnjemu razmišljanu na tematiko: »Šport za vse in partnerstvo z zdravstvenimi zavarovalnicami«. Izkazalo se je, da je tema več kot zanimiva za vse udeležence kongresa ter za nadaljno gradnjo partnerskega sodelovanja, ki je nujno potrebno za promocijo in krepitev zdravega življenjskega sloga.

Rado Cvetek, Izvršni direktor Športne unije Slovenije se je v soboto, 23.10.2010 kot član Izvršnega odbora ISCA-E udeležil celodnevne skupščine omenjene organizacije.

Več o skupščini

Športna Unija Slovenije se zahvaljuje Triglav Zdravstveni zavarovalnici za uspešno dosedanje sodelovanje. Naša skupna pot se je izkazala kot edina prava, tako za razvoj obeh organizacij, kot za krepitev in promocijo zdravja, fizične aktivnosti  in zdravega načina življenja posameznikov v Sloveniji.    Več o kongresu na: www.move2010.info