5. SLOVENSKI FORUM ŠPORTA ZA VSE JE DOSEGEL SVOJ NAMEN

  • 31.10.2010
  • DSC00782_SmallForum, ki se je odvijal v soboto, 20.11.2010, v Hotelu Astoria na Bledu, je zaznamovala številčna udeležba predstavnikov športnih organizacij, zanimive in aktualne informacije s področja športne rekreacije povezane s prostovoljstvom,  okoljem in upravljanjem športnih objektov. Dodano vrednost pa so prispevale članice Športne unije s predstavitvijo raznolike ponudbe dejavnosti in bogate zgodovine delovanja. 


Druženje se je pričelo aktivno, v Zdraviliškem parku ob jezeru, ob 7.30, s telovadbo "1000 gibov".  Vadbo, ki je namenjena dobremu počutju in prijetnemu začetku dneva so predstavili številni člani društva Šola zdravja.

Sledil je plenarni del, v okviru katerega so strokovnjaki in poznavalci področja športne rekreacije, prostovoljstva, okolja in upravljanja na atraktiven način predstavili povezanost in pomen omenjenih področij za delovanje športnih organizacij. V dopoldanskem programu sta potekali še delavnici, ki sta bili namenjeni predstavitvi oživljanja in uporabe defibrilatorja ter  vadbe "1000 gibov", ki jo je dr. Nikolay Grishin ponovno prikazal in izvedel za vse udeležence, ki so zamudili jutranjo vadbo. Njegov način predstavitve in smisel za humor je navdušil vse prisotne.

V okviru popoldanskega dela Foruma je potekal Posvet »Slovenija v gibanju«, ki je bil namenjen tesnejšemu povezovanju, izmenjavi primerov dobrih praks, vsebinskemu mreženju članic in partnerjev Športne unije Slovenije. V okviru posveta je 16 članic  Športne unije Slovenije predstavilo pestro ponudbo dejavnosti, vključenost v projekte Športne unije Slovenije in pobude za prihodnost.

Forum smo zaključili s podelitvijo priznanj organizatorjem športno rekreativnih prireditev, ki so sodelovali v natečaju »Za naravi prijazne športno rekreativne prireditve 2010« in so poskrbeli za organizacijo in izvedbo okolju prijazne in trajnostno naravnane športno rekreativne prireditve.

Posebno pozornost smo namenili še prostovoljcem športa za vse, ki so bili predlagani s strani članic. Izbrane prostovoljce smo sprejeli v KLUB AMBASADORJEV PROSTOVOLJSTVA ŠPORTA ZA VSE, ki bo aktivno deloval v okviru delovnih teles Športne unije Slovenije.

Športna unija Slovenije se zahvaljuje predavateljem za njihov strokoven prispevek in vsem članicam, ki so sodelovale pri pripravi video prispevkov nastalih v okviru Foruma ter aktivno vključitev v Posvet "Slovenija v gibanju".

Posebna zahvala gre tudi partnerjem za njihov vložek v Forum, in sicer Triglav, Zdravstveni zavarovalnici (promocijska darila), Fundaciji za šport, mednarodni organizaciji ISCA in Državnemu svetu (Zbornik).

VIDEO PRISPEVKI

FOTOGALERIJA

 VABILO IN PROGRAM 5. SLOVENSKEGA FORUMA ŠPORTA ZA VSE

SPOROČILO ZA JAVNOST

PROGRAM MEDNARODNEGA FORUMA