»IZBOR AMBASADORJA PROSTOVOLJSTVA V ŠPORTU ZA VSE«

  • 13.10.2010
  • Eu_leto_prostovoljstvaLeto 2011 je Svet Evrope razglasil za »Evropsko leto prostovoljstva«, za leto prostovoljnih dejavnosti in za spodbujanje aktivnega državljanstva. S tem so se potrdila prizadevanja evropskih in nacionalnih prostovoljskih centrov, mrež, tudi Športne Unije Slovenije, da bi Evropska unija z razglasitvijo prikazala pomembnost prostovoljskega dela in intenzivnejše skrbela za njegov razvoj.

    Slogan leta je postal: »Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!«.

Športna Unija Slovenije se je tako odločila, da na osnovi svojega in delovanja prostovoljskih organizacij v Sloveniji  zasnuje akcijo »Izbora Ambasadorja prostovoljstva v športu za vse«, kot odgovor na skupno potrebo posameznikov, organizacij in družbe po promociji prostovoljstva, prepoznavanju vrednosti prostovoljskih aktivnosti in ustvarjanju okolja naklonjenega njegovemu razvoju. Akcija je  produkt večletnega dela Športna Unije Slovenije in programa »Aktivnosti za širjenje prostovoljstva v Sloveniji«.

Vabimo vas, da v svojem okolju poiščete osebo, ki bi lahko nosila naziv »Ambasador prostovoljstva v športu za vse« in nas o izboru le te obvestite na naslov: info@sportna-unija.si

Izmed vseh posredovanih predlogov bomo skupaj na 5. Slovenskem Forumu športa za vse, 20.11.2010, na Bledu izbrali »Ambasadorja prostovoljstva v šporu za vse«, ki sledi smernicam etičnega  kodeksa prostovoljstva.