Z Evropskih športnih iger se vračamo s tremi medaljami!

Z Evropskih športnih iger se vračamo s tremi medaljami!

  • 26.06.2023
  • Francoski Bordeaux je med 14. in 18. junijem gostil 24. Evropske športne igre zaposlenih. Na igrah je zelo uspešno sodelovala tudi naša ekipa, ki se je domov vrnila s tremi medaljami.

Evropske športne igre zaposlenih vsaki dve leti združijo na tisoče ljubiteljev športa in aktivnega preživljanja prostega časa iz cele Evrope.

Na tokratnih igrah je sodelovalo okoli 7500 udeležencev iz 26 držav, ki so se preizkusili v več kot 30 različnih športnih disciplinah in prostočasnih aktivnostih. Med njimi je bila tudi 11-članska slovenska delegacija.

Naši predstavniki so nastopali v pikadu, šahu, golfu, mini golfu, atletiki (skok v višino) in teku na 5 oziroma 10 km. Prav vsi so se s svojimi nastopi izkazali in dosegli odlične rezultate. Pohvalimo se lahko kar s tremi medaljami: šahist Boris Kovač (ŠD Partizan Bakovci) je osvojil bronasto medaljo z zlatim leskom. Osvojil je namreč vseh sedem odigranih iger, premagal tudi najboljšega igralca, vendar žal zaradi dveh izpuščenih iger v skupnem seštevku višje od tretjega mesta ni mogel. Janko Rožman (ŠD Partizan Bakovci) je na skoku v višino priskakal na tretjo stopničko, Ana Radivo pa je v cilj 10 km preizkušnje pritekla tretja in osvojila prvo mesto v svoji starostni kategoriji.

Sicer je bila tokrat po številu odličij najuspešnejša država Francija, sledita ji Nemčija in Avstrija.

Prihodnje Evropske športne igre zaposlenih bodo leta 2025 v Španiji, prihodnje leto pa so na sporedu 5. Svetovne športne igre, ki bodo med 19. in 23. junijem na Siciliji v mestu Catania.

24. Evropske športne igre zaposlenih, Bordeaux (14. -18. junij 2023)