Drugo online srečanje projekta IceHearts

Drugo online srečanje projekta IceHearts

  • 01.06.2023
  • Zadnji dan v maju je potekalo drugo online srečanje partnerjev mednarodnega projekta IceHearts, na katerem poleg desetih drugih evropskih sodeluje tudi naša organizacija.

Projekt IceHearts Europe je sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa EU4Health. Namen projekta je preprečevanje socialne izključenosti, krepitev socialnih veščin in spodbujanje blaginje ranljivih otrok. Z razširitvijo na evropsko raven želi IceHearts Europe doseči cilje projekta z uporabo finskega modela IceHearts, ki ga na Finskem uspešno udejanjajo že dvajset let.

Tokratno srečanje je bilo namenjeno pregledu izvajajočih se aktivnosti na projektu. Trenutno je v pripravi model, ki bo služil za implementacijo pilota v petih izbranih evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija. Obenem se pripravlja vprašalnik in orodja za izvedbo analize stanja v državah, kjer bo potekala pilotna implementacija modela.

Septembra bo za partnerske organizacije v projektu organizirano delovno srečanje na Finskem. Namenjeno bo praktični seznanitvi z modelom Icehearts, srečanju z voditelji, mentorji in ostalimi ključnimi deležniki.