Zaključno srečanje partnerjev projekta Basket4Women

Zaključno srečanje partnerjev projekta Basket4Women

  • 01.11.2022
  • V teh dneh se mlade košarkarice in košarkarji Športnega društva Šentvid - Ljubljana mudijo v mestecu Venafro na jugu Italije, kjer poteka zaključno srečanje partnerjev projekta Basket4Women.

V mestu Venafro je sklepno dejanje projekta Basket4Women, ki je sofinanciran v okviru programa Erasmus+. Poleg sestanka menedžerjev in prostovoljcev partnerjev projekta je organiziran košarkarski turnir za mlade, na katerem so svoje košarkarske veščine prikazale ekipe partnerjev projekta.

Poleg turnirja so bili organizirani tako imenovani mešani treningi, katerih namen je bil, da se mladi medsebojno spoznajo ter se naučijo osnovne besede iz košarke v italijanščini, slovenščini in srbščini. Gostitelji so pripravili tudi voden ogled mesta in muzeja o drugi svetovni vojni.

Cilj projekta je bil zagotovo izpolnjen, saj smo bili priča veselemu druženju mladih iz različnih držav, kjer je košarka pomagala premagati jezikovne ovire. Izjemno vzdušje je vladalo tako na košarkarskem igrišču kot ob njem. Mladi so bili navdušeni in se veselijo prihodnjih projektov in košarkarskih druženj.