EU Komisarka obiskala partnerje projekta Basket4Women

EU Komisarka obiskala partnerje projekta Basket4Women

  • 23.09.2021
  • Danes je v Ljubljani v okviru Evropskega tedna športa potekal tudi košarkarski dogodek Basket4Women, ki ga je obiskala tudi EU komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport.

Na državni praznik Dan Slovenskega Športa se je v parku Tivoli odvil dogodek Basket for Women (B4W), ki si ga je ogledala tudi Mariya Gabriel, EU komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport.
Po nagovoru častnih gostov: EU komisarke, predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, podžupana Mestne občine Ljubljana, namestnika generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije so partnerji projekta, poleg Športnega društva Šentvid - Ljubljana sodelujejo še PINK Venafro (Italija) in KK Girl basket (Srbija), EU komisarki predstavili projekt BasketForWomen, ki je sofinanciran v okviru programa Erasmus+. EU komisarka, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec ter nekdanja ministrica dr. Maja Zalaznik so si z zanimanjem ogledale revialno predstavo deklic iz vseh treh ljubljanskih košarkarskih društev, ki so navdušile z lepimi potezami.