Multiplier Sport Event EUROPE IN ACTION

Multiplier Sport Event EUROPE IN ACTION

  • 07.06.2022
  • Danes je v Bernardinu potekal seminar v okviru Erasmus+ projekta Europe in Action, ki je bil namenjen vaditeljem in ostalim strokovnim delavcem na področju športa.

Seminar Europe in Action z naslovom Physical Literacy and Play je obravnaval tematiki gibalne pismenosti in igre. 

Uvodoma je Mojca Markovič predstavila cilje in aktivnosti mednarodnega projekta Europe in Action, v nadaljevanju pa izvedla predavanje izobraževalnega modula Physical Literacy and Play, v okviru katerega je razložila koncept gibalne pismenosti in primere dobre prakse. Na seminarju je dr. Vedrana Sember s Fakultete za šport predstavila Report Card of Physical Literacy Indicators in Slovenia. Sledilo je predavanje Rose-Marie Repond (EUPEA) z naslovom Gibalna pismenost kot ključna kompetenca. Po odmoru za kosilo je sledil praktični del, na katerem sta Žan Luca Potočnik in Samo Masleša pripravila praktične delavnice za razvoj gibalne pismenosti. Seminar se je zaključil s predavanjem dr. Joao Martins in dr.Joao Mota, ki sta pokazala orodja za oceno gibalne pismenosti.
 
V okviru izobraževalnega modula so udeleženci aktivno sodelovali in v manjših skupinah predstavili svoje ideje o uporabi gibalne pismenosti v praksi, pri čemer so jih vodili predstavniki partnerjev projekta.