Vabimo v Bordeaux na športne igre zaposlenih!

Vabimo v Bordeaux na športne igre zaposlenih!

  • 20.01.2023
  • Francoski Bordeaux bo junija letos gostil športne igre zaposlenih, ki potekajo pod organizacijo Evropske zveze za šport v podjetjih (EFCS). Na Športni uniji Slovenije zbiramo prijave za slovensko delegacijo, ki bo sodelovala na igrah.

Športne igre, na katerih se pričakuje udeležbo več kot 8000 amaterskih športnic in športnik iz vse Evrope, bodo potekale med 14. in 18. junijem. Športna unija Slovenije sestavlja delegacijo, ki bo sodelovala na igrah - nadejamo si peljati največjo delegacijo v zgodovini sodelovanja Slovenije na teh igrah!

Vabimo vas, da se iger udeležite in tekmujete v enem izmed mnogih športov na seznamu https://ecsgbordeaux2023.fr/en/disciplines-2/:

  • lokostrelstvo, atletika, badminton, košarka, košarka 3x3, basque pelota, odbojka na mivki, bowling, bridž, catch-ball, šah;
  • kolesarjenje, pikado, dragon boat, nogomet 5vs5, nogomet 7vs7, nogomet 11vs11, golf, rokomet, mini golf, tek na 5 km in 10 km;
  • orientacija, padel, petanque, ragbi, jadranje, streljanje z zračnim orožjem, skvoš, plavanje, ročni nogomet, namizni tenis, tenis, triatlon, odbojka.

Kotizacija za sodelovanje na igrah znaša 180 EUR in vključuje:

  • paket dobrodošlice
  • tekmovanje v izbrani disciplini
  • brezplačen javni prevoz
  • sodelovanje na otvoritveni in zaključni slovesnosti
  • vstop na večerne zabave

Kosilo in večerja nista vključena v ceno. Obrok (predjed, glavna jed, siri in sladica) stane 20 EUR – gre za samopostrežbo, brez količinske omejitve. Tovrstna večerja bo organizirana v skupnih prostorih (Hangar 14). Tisti, ki se ne odločijo za večerjo v okviru organizatorja iger, lahko po prosti presoji preizkusijo lokalno izjemno kuhinjo v številnih restavraciji po mestu.

Namestitev je rezervirana v hotelu Eklo Bordeaux Centre. ŠUS je rezerviral 20 dvoposteljnih sob, kar pomeni, da je število sodelujočih omejeno na 40! Sobe se sicer lahko spremenijo na enoposteljne (doplačilo) ali triposteljne. Cena namestitve je 344 EUR na sobo (dve osebi) za 4 dni – zajtrk vključen. Cena na noč je tako 43 EUR, kar je za Bordeaux zelo dobra cena.

Trenutna cena letalskih kart je približno 200 EUR iz letališča Benetke direktni let v Bordeaux (Ryanair, Volotea) – prtljaga ni vključena oz. cca. 120 EUR z enim prestopom. Let iz Ljubljane stane približno 270 EUR (z enim prestopom).

Skupni strošek na osebo je približno: 180 EUR (prijavnina), 172 EUR (bivanje z zajtrkom), 120-200 EUR (letalo) = cca. 500 EUR. ŠUS bo sodelujočim pomagala pri organizacij in tudi pokritju določenih stroškov. Več bo znanega, ko bo delegacija sestavljena.

Rok prijave je do 31. januarja 2023, zato vse zainteresirane naprošamo, da svoje sodelovanje potrdijo v roku 8 dni najkasneje do 27. januarja 2023.

Prosimo, da vašo registracijo opravite tako, da na email sus@sportna-unija.si posredujete ime in priimek udeležencev, šport v katerem boste sodelovali in kontaktno številko.

Bordeaux je na seznamu francoskih umetnostno-zgodovinskih mest. V mestu je 362 zgodovinskih spomenikov (samo Pariz jih ima več v Franciji) z nekaterimi zgradbami iz rimskih časov. Bordeaux je vpisan na seznam Unescove svetovne dediščine kot »izjemen urbani in arhitekturni ansambel«. Bordeaux je tudi znan po izjemnih vinih; organizator nudi možnost sodelovanja na degustacija in raznih delavnicah – več o temu na: https://ecsgbordeaux2023.fr/en/oenology-programme/.

Verjamemo, da gre za izjemno atraktivno destinacijo in obenem tudi najbolj množične igre v Evropi v letošnjem letu. Vsi, ki so do sedaj sodelovali na EFCS poletnih igrah, še danes nosijo lepe spomine. Verjamemo, da bo nepozabno doživetje tudi tokrat!

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na mag. Patrik Peroša – podpredsednika ŠUS na patrik.perosa@sportna-unija.si.