Zaključno srečanje partnerjev Network For Basketball Clubs v Kopru

Zaključno srečanje partnerjev Network For Basketball Clubs v Kopru

  • 21.08.2021
  • V Kopru je med 18. in 21. avgustom potekalo še zadnji mednarodni košarkarski turnir, ki ga je organiziralo Športno društvo Šentvid - Ljubljana v okviru Erasmus+ projekta.

Športno društvo Šentvid - Ljubljana je partner v Erasmus+ projektu Network For Basketball Clubs, ki je zaradi epidemije Covid-19 na zadnje srečanje vseh partnerjev čakalo več kot eno leto. V zadnjih dneh so razmere le dopustile varno organizacijo še zadnjih aktivnosti projekta. Poleg košarkarskih tekem proti tekmecem iz tujine so bili organizirani treningi v mešanih ekipah, ki omogočajo novo izkušnjo mladim košarkarjem, predvsem pa pozitivno vplivajo na sklepanje novih prijateljstev. Odziv mladih je bil odličen, poleg sodelovanja z vrstniki iz tujine so imeli možnost izvedbe treningov v angleškem jeziku. Mladi so si ogledali znamenitosti Kopra ter uživali med obiskom vodnega parka Active Koper.

V Kopru sta bili organizirani tudi dve delavnici za trenerje in mlade košarkarje. Ažbe Ribič, dipl. kin., je predstavil najpogostejše poškodbe pri košarki ter program preventive. Dr. Samo Masleša je navdušil z izvedbo delavnice Genius safe motor program, na kateri so mladi košarkarji izvedli trening za razvoj motoričnih spretnosti z uporabo judo elementov. Omenjeni program temelji na dognanjih nevroznanosti, ki je posredovana po načelih sodobne pedagogike, izkušnjah nekaterih najboljših svetovnih športnikov, raziskovalnem in trenerskem delu v številnih športih, predvsem judu.