Košarkarji ŠD Šentvid - Ljubljana gostovali na Češkem

Košarkarji ŠD Šentvid - Ljubljana gostovali na Češkem

  • 20.08.2019
  • V okviru Erasmus+ projekta Network for Basketbal Clubs so se košarkarji Športnega društva Šentvid - Ljubljana odpravili na turnir v Pardubice na Češkem.

Mladi košarkarji so nabirali izkušnje in se pripravljali na novo sezono na mednarodnem turnirju v mestu Pardubice na Češkem. Na turnirju sta nastopili dve ekipi, ki sta na tekmah pokazali lepe predstave kljub temu, da so bili igralci v povprečju vsaj eno leto mlajši od tekmecev s Češke (KK Pardubice) in iz Italije (KK Venafro). Močne tekme so služile tudi kot del priprav na prihajajočo sezono. Dobre predstave in vse boljša uigranost so lepa popotnica za uradne tekme državnega prvenstva, ki so na sporedu že čez nekaj tednov.

Turnir je bil organiziran v okviru mednarodnega projekta Network For Basketball Clubs, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi. Poleg turnirja sta bili organizirani tudi delavnica za managerje ter klinika za trenerje, na kateri so si trenerji izmenjali mnenja, metode dela in izkušnje s področja razvoja mladih igralcev. Trener Jaka Zalaznik je predstavil način dela v Sloveniji in konstruktivno sodeloval v strokovni debati trenerjev s Češke, iz Italije in Slovenije.