Tudi letos bo Evropski šolski športni dan potekal v času Evropskega tedna športa

Tudi letos bo Evropski šolski športni dan potekal v času Evropskega tedna športa

  • 31.08.2021
  • Športna unija Slovenije je nacionalni koordinator mednarodnega projekta European School Sport Day, ki vsako leto k sodelovanju privabi vse več šol po vsej Evropi. Tudi slovenske šole množično prispevajo k uspešni izvedbi projekta.

Prijava v projekt European School Sport Day je še vedno možna. Vse osnovne in srednje šole vabimo k sodelovanju v omenjenem projektu, ki bo letos v Sloveniji potekal na državni praznik Dan slovenskega športa, in sicer v četrtek, 23. septembra ter v petek, 24. septembra 2021.

Evropski šolski športni dan predstavlja mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.

Udeležba na projektu je tudi odlična priložnost za boljšo prepoznavnost šole. Sodelujoči učitelji koordinatorji bodo prejeli potrdilo o sodelovanju v mednarodnem projektu. Več informacij in elektronska prijavnica je dostopna na spletni strani projekta: https://www.essd.eu/sl/

Za morebitna vprašanja smo dostopni na elektronskem naslovu hrovat.david@gmail.com (koordinator projekta David Hrovat).