Sedmo srečanje partnerjev projekta Europe in action

Sedmo srečanje partnerjev projekta Europe in action

  • 07.07.2021
  • Danes se je odvilo že sedmo srečanje partnerskih organizacij na mednarodnem projektu Europe in action, ki je, tako kot večina predhodnih, potekalo preko spleta.

V ospredju tokratnega srečanja je bila predstavitev vsebin treh izobraževalnih modulov, ki bodo pilotno izvedeni v času trajanja projekta. Izbrane tri teme so aktivna mesta, spolna enakopravnost in pa mir, razvoj ter partnersko sodelovanje. V okviru razprave je bilo podanih nekaj predlogov dopolnitve, partnerje pa čaka še dokončna odločitev o izvedbi t.i. active meetings, v sklopu katerih bodo moduli tudi praktično izvedeni. Zaenkrat ostaja potrjen junij prihodnje leto, ko bo tovrstno srečanje potekalo v okviru 27. TAFISA Svetovnega kongresa v Portorožu. Pomembno vlogo pri organizaciji slednjega dogodka bomo imeli prav na Športni uniji Slovenije.

Zaživela je nova spletna stran projekta, ki zaenkrat vključuje osnovne informacije o samem projektu ter do sedaj zbran in pripravljen pregled evropskih politik in primerov dobrih praks. Seznam slednjih se dopolnuje ves čas trajanja projekta. V prihodnjih mesecih bo oblikovana še platforma za vsebino izobraževalnih modulov ter pripadajoče promocijsko gradivo.

Odločitev o morebitnem podaljšanju projekta, za katerega smo informativno zaprosili pri Evropski komisiji, zaenkrat ni bila sprejeta. Epidemiološka situacija v Evropi in svetu je namreč preprečila izvedbo številnih aktivnosti, ki naj bi se odvile v živo. Prav tako še ni povsem jasno, kako bodo potekala prihodnja pomembna srečanja na projektu, kot sta zaključna konferenca in pa že omenjeni aktivni sestanki. Odločitev o tem bomo partnerji sprejeli v začetku septembra.