V Novem mestu osrednja prireditev European Mile

V Novem mestu osrednja prireditev European Mile

  • 05.06.2021
  • Na ŠRC Loka v Novem mestu danes poteka osrednja prireditev mednarodne akcije European Mile, v okviru katere smo zbirali kilometre gibanja za dober namen.

Društvo Vezalka je v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in pomočjo lokalnih športnih društev pripravilo pester nabor aktivnosti za osrednjo prireditev European Mile v Sloveniji. V okviru mednarodnega projekta European Mile smo že več tednov zbirali kilometre, ki smo jih po enačbi 1 km = 1 cent pretvorili v donacijo ter zbrana sredstva podarili VDC Novo mesto in OŠ Dragotina Ketteja. Omenjeni instituciji bosta prejeta sredstva namenili za športno dejavnost svojih varovancev in učencev, saj mora biti športno udejstvovanje dostopno vsakomur. Donaciji, ki sta ju preskrbeli Društvo novomeških študentov, Športna unija Slovenije in Društvo Vezalka, sta bili podeljeni na omenjeni prireditvi.

Kaj se je dogajalo? Udeleženci so lahko izbirali med raznovrstnimi aktivnostmi, ki so jih vodili trenerji lokalnih športnih društev (KK Žoltasti Troti, TPV Volley Novo mesto, Društvo Vezalka, Športno društvo Dvokorak, Društvo novomeških študentov, Plesni studio NM, MC Oton). Program dogodka:
10.00 #Trotov spretnostni poligon in vragolije z žogo 
10.00 - 15.00 Spretnostni poligoni za otroke
10.30 - 15.00 Predstavitev odbojke na mivki in sedeče odbojke s TPV Volley Novo mesto
11.00 - 12.00 Plesna delavnica s Plesni studio NM
12.00 Sprejem študentskih pohodnikov
12.30 Razglasitev zbranih kilometrov in podaritev donacije Vdc Novo Mesto in OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto
13.00 Brezplačna delavnica nordijske hoje in sprehod okoli mesta
15.30 Zaključek prireditve
 
Vzdušje na dogodku je bilo fantastično, udeleženci so uživali v gibanju ter se veselijo ponovnega srečanja prihodnje leto.