Zaključni sestanek partnerjev projekta Move Transfer II

Zaključni sestanek partnerjev projekta Move Transfer II

  • 04.11.2020
  • Danes se je v spletni različici odvil zaključni sestanek projekta MOVE TRANSFER II, v okviru katerega je bila izvedena implementacija koncepta Zdravo društvo v Romuniji in Italiji.

V okviru projekta Move Transfer II je bil koncept Zdravo društvo predstavljen in implementiran v dve evropski državi, in sicer v Italiji in Romuniji. Po uvodni predstavitvi modela znaka kakovosti zdravo društvo sta partnerski organizaciji iz Italije in Romunije pripravili potrebne prilagoditve na nacionalno situacijo v svoji državi, čemur je sledila implementacija modela Zdravo društvo na nacionalni ravni. V Romuniji je znak kakovosti Zdravo društvo prejelo devet športnih organizacij, v Italiji pa pet športnih organizacij, ki so dosegle standarde za certifikat Zdravo društvo. 

Na zaključnem sestanku sta omenjena partnerja predstavila izvedene aktivnosti na nacionalnem nivoju, čemur je sledila produktivna debata, kako nadgraditi model Zdravo društvo ter kako zagotoviti trajnost projekta. Na spletni strani projekta https://healthyclub.isca.org/ so prosto dostopni produkti projekta, med katerimi so trening kartice Zdrava vadba ABC, priporočila za nacionalne koordinatorje in promocijsko gradivo. Na povezavi analiza lahko zainteresirane športne organizacije pridobijo informacije, ali njihova organizacija oziroma društvo ustreza standardom za pridobitev certifikata Zdravo društvo ter usmeritve za izboljšave svojega delovanja.