Ploden uvodni sestanek projekta European Fitness Monitoring System

Ploden uvodni sestanek projekta European Fitness Monitoring System

  • 18.02.2020
  • V Lizboni je med 16. in 18. februarjem potekal uvodni sestanek novega mednarodnega projekta European Fitness Monitoring System, ki ga je gostil nosilec projekta Faculty of Human Kinetics, University of Lisbon.

Mojca Markovič, sekretarka za mednarodne in nepremičninske zadeve se je te dni mudila v Lizboni, kjer je bilo organizirano uvodno srečanje partnerjev triletnega projekta European Fitness Monitoring System, s skrajšanim imenom EUFITMOS, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa Erasmus+ Sport. Športna unija Slovenije je eden izmed sedmih partnerjev iz šestih evropskih držav. V ospredju bo telesna pripravljenost adolescentov, in sicer bo projekt omogočil postavitev evropske platforme za baterijo testov telesne pripravljenosti adolescentov, ki bo športnim pedagogom nudila vpogled v stanje motoričnih sposobnosti dijakov ter primerjavo rezultatov z vrstniki iz ostalih evropskih držav.

Športna unija Slovenije je v projektu zadolžena predvsem za diseminacijo in implementacijo projekta, pomemben delež pa bo predstavljal tudi vpogled na stanje v praksi, ki bo raziskovalcem olajšal raziskovalno delo in analize. Po uvodnem pregledu literature in analize trenutnega stanja bo sestavljena baterija testov telesne pripravljenosti adolescentov ter vzpostavljena spletna platforma za merjene telesne pripravljenosti najstnikov. Sledila bo pilotna izvedba testov in implementacija projekta v državah sodelujočih partnerjev.