Sodelujte v mednarodni akciji Open Streets Day

Sodelujte v mednarodni akciji Open Streets Day

  • 30.08.2019
  • 22. septembra bo pod okriljem International Sport and Culture Association - ISCA potekala vseevropska akcija OPEN STREETS DAY z namenom promocije telesne vadbe na prostem.

Cilj mednarodne akcije Open Streets Day je s pomočjo enodnevnih promocijskih športnih dogodkov vsaj za en dan preobraziti javne ulice in urbana naselja v športno rekreativne površine. Vse to z namenom, da bi spodbudili čim več ljudi vseh starosti, da se pričnejo redno ukvarjati s športom in telesno vadbo. Tako bodo v času Evropskega tedna športa (European Week of Sport) in v času Evropskega tedna mobilnosti (European Mobility Week) po državah celotne Evrope potekali športni dogodki, kjer bodo športna društva in sorodne organizacije predstavljale raznovrstne športne aktivnosti, s poudarkom na urbanih športih, kot so na primer kolesarjenje, tek, rolanje, rolkanje, kotalkanje in podobno. 

Tudi v Sloveniji bodo organizirane številne dejavnosti v okviru omenjene akcije. Vabimo vas, da se pridružite z izvedbo športnega dogodka na prostem v nedeljo, 22. septembra 2019 (eventuelno nekaj dni prej ali kasneje v okviru Tedna mobilnosti ali Evropskega tedna športa).

Več informacij je na spletni strani mednarodnega projekta Open Streets Day, svojo prireditev lahko prijavite na povezavi PRIJAVA DOGODKA. Za vsa vprašanja in dodatne informacije vam je na voljo vodja projekta za področje Slovenije Mojca Markovič na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si.