Erasmus+ Sport Info Day postregel z novostmi v razpisu za organizacije na področju športa

Erasmus+ Sport Info Day postregel z novostmi v razpisu za organizacije na področju športa

  • 06.02.2019
  • V torek in sredo je v Bruslju potekalo srečanje predstavnikov organizacij, ki delujejo na področju športa, na katerem je EACEA predstavila pomembne informacije in novosti v razpisu Erasmus+ Sport.

Dogodka Erasmus+ Sport Info Day in sestanka koordinatorjev projektov Erasmus+ Sport sta se udeležila podpredsednik mag. Patrik Peroša in sekretarka za mednarodne in nepremičninske zadeve Mojca Markovič. EACEA je posredovala osnovne informacije o razpisu, precej pozornosti pa so namenili predstavitvi v letošnjem letu uvedenih novosti. Obenem so podali nekaj sprememb, ki jih nameravajo implementirati v prihodnjih letih, ter udeležence informirali tudi o ostalih razpisih Evropske komisije, kjer organizacije s področja športa lahko pridobijo sredstva za svoje projekte. Na sestanku koordinatorjev Erasmus+ projektov so bila podana natančna navodila in usmeritve za vodenje projektov, ki so jim bila odobrena sredstva EU. 

Srečanje je obenem odlična priložnost za mreženje in spoznavanje novih potencialnih partnerjev za sodelovanje v okviru mednarodnih projektov in aktivnosti. Erasmus+ namreč omogoča izmenjavo znanj in izkušenj ter uvedbo inovativnih pristopov na različnih področjih športa s spodbujanjem sodelovanja raznovrstnih deležnikov na mednarodni in nacionalni ravni.

V sklopu tega dogodka je TAFISA Europe organizirala sestanek Izvršnega odbora, katerega se je udeležil podpredsednik ŠUSa in podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik. Poleg sestanka je bil organiziran pomemben dogodek, in sicer podelitev najbolj prestižnega priznanja TAFISA. Priznanje »Jurgen Palm« je bilo podeljeno Evropskem komisarju za Izobraževanje, kulturo, mladino in šport dr. Tiborju Navracsics za njegove izjemen doprinos k razvoju mednarodnega gibanja športa za vse. Komisar Navracsics, ki je pomembno prispeval k dvigu evropskih sredstev namenjenih aktivnostim na področju zdravega življenjskega sloga in posledično športa, je ob prevzemu nagrade med drugim poudaril: "Najlepše presenečenje ob mojem delu in izkušnjah, ki jih imam kot komisar, je spoznanje, kako je športna družina predana in pozitivna. Počaščen sem, da sem prejel nagrado TAFISA Jürgen Palm! Ponosen sem na napredek, ki smo ga dosegli pri spodbujanju športa in telesne dejavnosti v naših skupnostih ter spodbujanju aktivnega sodelovanja več ljudi iz vseh okolij.".