Pariz gostil Evropsko srečanje športa v podjetjih

Pariz gostil Evropsko srečanje športa v podjetjih

  • 03.10.2018
  • EFCS (Evropska zveza za šport v podjetjih) je bila v preteklem letu uspešna na razpisu Evropske komisije Erasmus+, kjer je skupaj z osmimi partnerji pridobila finančno podporo za projekt promocije športa v podjetjih, s ciljem zagotavljanja več aktivnih in bolj zdravih ljudi. Projekt se izvaja v obdobju dveh let, osrednji dogodek pa je bil organiziran v Parizu, 27.9.2018.

EFCS je v sodelovanju s partnerji na projektu organizirala enodnevni dogodek t.i. Evropsko srečanje športa v podjetjih (European Meetings of Company Sport – EmoCS). V okviru srečanja so razni ugledni gosti predstavili tako teoretične kot tudi praktične primere aktivnega delovnega okolja. Organizirane so bile okrogle mize s tematikami kot npr. biti aktiven pomeni biti bolj produktiven, kaj deluje in kaj ne deluje v podjetjih, ko je govora o športu na delovnem mestu. Ob zaključku srečanja so partnerji podpisali deklaracijo s katero se zavzemajo za aktivna delovna mesta s ciljem, da se šport pojavi v čim večjem številu podjetij.

Na koncu konference so vsi partnerji v projektu slovesno podpisali deklaracijo “Paris call for an active workplace”, v kateri so opredelili pet temeljnih načel za uspešen razvoj športa zaposlenih!

Dogodka sta se udeležila mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in mag. Patrik Peroša, podpredsednik ŠUS, sicer tudi član Izvršnega odbora EFCS.

Pomembno je izpostaviti zelo zanimiv športni digitalni izziv, za najbolj aktivno podjetje oz. organizacijo v Evropi. Kolesarski, tekaški in pohodniški izziv je trajal 36 ur, med 26. in 27.septembrom. Sodelovalo je 56 ekip, 336 udeležencev iz 11 držav. Vsaka ekipa je štela 6 tekmovalcev. Ekipe so se med seboj pomerile tako, da se je štelo število prekolesarjenih, pretečenih in prehojenih kilometrov. Najboljša ekipa iz Slovenije je športnega društva Izlake, ki se je v absolutni konkurenci uvrstila na izvrstno drugo drugo mesto takoj za francosko ekipo.

 

Evropsko srečanje športa v podjetjih, Pariz, 27.9.2018