Prijavite se za mednarodno nagrado za ustvarjanje aktivnih površin

Prijavite se za mednarodno nagrado za ustvarjanje aktivnih površin

  • 21.08.2018
  • Mednarodna organizacija za šport in kulturo (ISCA) bo 23. novembra v Parizu podelila posebna priznanja za preoblikovanje urbanih površin v aktivne površine.

Je vaša organizacija sodelovala pri tovrstnem preoblikovanju prostorov? Potem se lahko potegujete za eno izmed nagrad MOVEMENT SPACES, kar storite tako, da svojo aktivnost prijavite na spletni strani ISCA. Rok za prijavo je 10. september 2018.

ISCA se bori za pravico posameznika do aktivnega življenja, ki naj bi bila ena izmed temeljnih človekovih pravic, vendar pa jih skrbi, da je to na urbanih površinah vse težje početi. Tukaj nastopijo inovacije in ISCA bo nagradila institucije, ki bodo poskrbele za najbolj domiselno preoblikovanje različnih površin v aktivne.

ISCA bo nagrade podelila v različnih kategorijah:
• Nagrada za zelene površine (parki in druge zelene površine)
• Nagrada za modre površine (v bližini voda, denimo jezer, rek in tudi pristanišč)
• Nagrada za črne površine (tlakovane ali asfaltirane površine, vključno s cestami in trgi)
• Nagrada po izboru ljudi

Več o razpisu za pridobitev mednarodne nagrade je zapisano na uradni spletni strani MOVEMENT SPACES. Na Športni uniji Slovenije ponovno vabimo vsa športna društva in sorodne organizacije, ki so ali bodo urejale različne športne površine, da se potegujejo za nagrado s prijavo na povezavi PRIJAVA ter nam obenem svojo aktivnost sporočijo na elektronski naslov mojca.markovic@sportna-unija.si.