V Salzburgu sestanek koordinatorjev EFCS pred 22. poletnimi igrami za podjetja in zaposlene

V Salzburgu sestanek koordinatorjev EFCS pred 22. poletnimi igrami za podjetja in zaposlene

  • 02.07.2018
  • Avstrijsko mesto Salzburg je med 29. junijem in 1. julijem gostilo koordinatorje članic Evropske federacije športa za zaposlene in podjetja (EFCS). Ti so si ogledali prizorišča 22. Poletnih iger za podjetja in zaposlene, ki bodo potekale med 26. in 30. junijem 2019.

Igre za podjetja in zaposlene predstavljajo največji dogodek EFCS, ki jih izvaja od leta 1977, pri čemer so poletne igre na sporedu vsako liho leto, zimske pa vsako sodo leto.

Za gostitelja 22. Poletnih iger je bil izbran Salzburg, mesto s približno 150.000 prebivalci, ki ima bogate izkušnje z organizacijo različnih športnih dogodkov, vključno z igrami za podjetja in zaposlene, ki jih je gostil že leta 2003 in na katerih je sodelovalo približno 5.700 udeležencev.

Salzburgu je bila zavoljo odlično opravljenega dela znova zaupana organizacija iger. To bo zelo velik dogodek, saj se bodo udeleženci pomerili v 27 različnih disciplinah, organizatorji pa bodo poskrbeli tudi za športne dogodke za invalide.

Kot je v navadi, Evropska federacija športa za zaposlene in podjetja leto dni pred izvedbo iger preveri infrastrukturo in prizorišča. Tokrat je Salzburg obiskalo približno 40 predstavnikov članic EFCS, med katerimi so bili tudi generalni sekretar Musa Lami, podpredsednik izvršnega odbora Uwe Tronnier in trije člani izvršnega odbora, vključno z mag. Patrikom Perošo.

Delegacija EFCS je bila zadovoljna z videnim, pohvalila je stanje športnih objektov in izrazila zadovoljstvo nad kapaciteto prenočišč (na voljo bo več kot 6.000 postelj). Kratek povzetek obiska delegacije si lahko pogledate v video prispevku. 

Prijave na 22. Poletne igre za podjetja in zaposlene bodo potekale med avgustom in 31. decembrom 2018. Za več informacij se lahko obrnete na Športno unijo Slovenije (patrik.perosa@sportna-unija.si), na kateri smo vam pripravljeni pomagati tudi pri registraciji.

Obisk delegacije EFCS v Salzburgu 2018