Soustvarjajte mednarodno kampanjo MOVE WEEK - Teden gibanja

Soustvarjajte mednarodno kampanjo MOVE WEEK - Teden gibanja

  • 15.05.2018
  • Kako postati del prepoznavne kampanje MOVE WEEK, ki letos poteka od 28. maja do 3. junija? Zelo preprosto! Organizirajte Dan odprtih vrat v vašem kraju in sokrajanom predstavite vašo ponudbo športnih aktivnosti.

Teden gibanja - MOVE WEEK je del širše evropske kampanje Sedaj se gibljemo - Now We Move, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA). Njen namen je ozavestiti širši krog ljudi o pomembnosti ukvarjanja s fizično aktivnostjo ter jih aktivno vključiti v šport, rekreacijo in gibanje. Kampanja uspešno sledi cilju do leta 2020 v redno gibanja priključiti 100 milijonov posameznikov več. Akcija bo letos potekala po različnih državah sveta med 28.05. in 03.06.2018. V mednarodno mrežo dogodkov Move Week se lahko vključijo tudi slovenski lokalni izvajalci z organizacijo Dneva odprtih vrat ali poljubno športno-rekreativno prireditvijo, ki je za udeležence brezplačna. Sodelovanje je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društva oziroma športne organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Športna društva, športne zveze in ostale sorodne organizacije prijazno vabimo, da se pridružite mednarodnemu športnemu gibanju, ki je iz leta v leto vse bolj številčno in prepoznavno. Z vključitvijo boste postali MOVE AGENT - promotor gibanja, vaš dogodek pa bo viden na mednarodni ravni.

Kako lahko to storite? PREPROSTO!

  • V času Tedna gibanja organizirate športno prireditev ali ponudite dan/dneve odprtih vrat v sklopu vaših rednih vodenih vadb.
  • Svojo prireditev ali vadbo zabeležite na seznam dogodkov na spletni strani VPIS DOGODKA.

Uradna stran projekta: http://moveweek.eu/

Kontaktna oseba za več informacij je Mojca Markovič, ki je dosegljiva na e-naslovu mojca.markovic@sportna-unija.si.