Projekt School To Move tokrat ustvarjalen v Grčiji

Projekt School To Move tokrat ustvarjalen v Grčiji

  • 10.05.2018
  • Drugi sestanek mednarodnega projekta School To Move bo podal končni izgled orodja, ki bo služil prenosu znanja in izkušenj na področju dela z mladimi v športu.

V teh dneh poteka trodnevni sestanek mednarodnega projekta SCHOOL TO MOVE - it's cool to move, ki sta se ga kot predstavnika Športne unije Slovenije udeležila Antonio Saccone in Mojca Markovic. Namen sestanka v grškem mestu Tripolis je pripraviti orodje za prenos dobrih praks na področju športnih dejavnosti za šoloobvezne otroke. Končni cilj projekta je aktivna digitalna platforma, kjer si bodo športna društva in organizacije iz Evrope izmenjavala primere dobre prakse, znanja in izkušnje, s čimer bo na enem mestu na voljo pester nabor inovativnih praks športnih dejavnosti za otroke.

Športna unija Slovenija bo aktivno prispevala k razvoju spletne platforme z naborom primerov dobrih praks s področja športne vadbe in športne vzgoje otrok iz različnih evropskih držav. Tako bodo raznovrstni koncepti in ideje na voljo vsem zainteresiranim, da jih izvedejo v svojem lokalnem okolju ali na državni ravni. Športna unija Slovenije bo predstavila uveljavljena slovenska programa Veter v laseh in Za zdravo zabavo. Vsak partner bo v svoji državi implementiral poljuben projekt iz pripravljenega nabora primerov dobrih praks.