EFCS v Kopaoniku izpeljal 14. Evropske zimske igre in zasedanje OI TAFISA

EFCS v Kopaoniku izpeljal 14. Evropske zimske igre in zasedanje OI TAFISA

  • 09.04.2018
  • Evropska federacija športa za zaposlene in podjetja (EFCS) je v sodelovanju z Zvezo športa za vse Srbije na srbskem smučišču Kopaonik priredila 14. Evropske zimske igre.

Na tekmovanju, ki je potekalo med 21. in 25. marcem, je sodelovalo približno 800 tekmovalcev iz 15 držav članic. Med njimi je bila tudi 12-članska slovenska odprava, ki je dosegla dve uvrstitvi na zmagovalni oder, in sicer srebro v ženskem veleslalomu (kategorija 35+) in srebro v ekipnem bowlingu (kategorija mešanih tričlanskih ekip). Naslednje zimske igre 2020 v slovaškem mestu Štrbske Pleso.

EFCS je Evropske zimske igre izkoristila tudi za zasedanje svojega izvršnega odbora. Na IO EFCS so prisotni med drugim prisluhnili predstavitvi kandidatur za poletne igre 2023. Kandidati za organizacijo tega dogodka so francoski Bordeaux, danski Frederikshavn in slovenska metropola Ljubljana, čigar predstavitev kandidature sta v imenu Športne unije Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez opravila podpredsednik ŠUS, mag. Patrik Peroša, in predstavnik OKS-ZŠZ, Gorazd Cvelbar. Odločitev o organizatorju bo znana 16. junija na skupščini v Ljubljani.

Zveza športa za vse Srbije je EFCS igre izkoristila tudi za organizacijo zasedanja Izvršnega odbora TAFISA Evrope, katerega je članica. V okviru zasedanja je bilo govora o programu aktivnosti med letoma 2018 in 2020, med katerimi so najbolj pomembne prve TAFISA Evropske igre športa za vse, ki jih bo avgusta priredil nizozemski Leeuwarden, tam pa bo potekal tudi poseben TAFISA seminar. Na dnevnem redu so bili tudi naslednji kongres TAFISA, ki bo leta 2019 v Tokiu, projekt Erasmus+ sport in potencialni novi projekti, ki bi jih TAFISA lahko izvajala v sodelovanju s svojimi članicami.